DKK opdrætter-logo web
188159_188221254975_5489983_n

Opdateret

24-08-2018

© iCAM  2012 - 2018

 

Velkommen til vores hjemmeside

Vi er et seriøst og kærligt stueopdræt af Bichon Havanais.

Kennel Rohrberg

Om Bichon Havanaise

Det er en lille livlig nysgerrig og en meget charmerende hund. Den er rigtig god til, at lære tricks og ting og den nyder det. Den er også vild med agility-træning.

Den elsker, at være midtpunktet i familien og elsker børn ja det er i det hele taget en rigtig familiehund man kan tage med alle steder.

En Bichon Havanais er en munter og hengiven lille hund. Racen er både legesyg, hengiven og meget følsom. Man bør derfor aldrig opdrage en Bichon Havanais hårdt. Racen er lærenem og meget villig til, at udføre forskellige opgaver. Da Bichon Havanais har et et meget følsomt sind, bør man være opmærksom på sit stemmeleje.Råb og skæld-ud fungerer meget dårligt,mens ros og opmuntring kan give fantastisk gode resultater med hundens lydighed. Den bryder sig ikke om at blive drillet, og vil ofte trække sig fra legen eller træningen, hvis den føler sig presset eller uretfæridigt behandlet.

Bichon Havanaise er en allergivenlig hund. Den fælder ikke og har ingen underuld og er meget velegnet til folk med allergi.

Historie.

Racen stammer fra det vestlige Middelhavsområde og er blevet til i de spanske og italienske kystegne. Det ser ud til, at disse hunde på et tidligt tidspunkt er blevet bragt til Cuba af italienske søkaptajner på langfart. Racens mest almindelige farve ”havannabrun” (tobaksfarvet, rødbrun) har fejlagtigt givet anledning til den legende, at der var tale om en race med oprindelse i Havanna, Cuba’s hovedstad. Forholdene der har medført, at racens gamle blodlinier er totalt forsvundet fra Cuba. Kun nogle efterkommere har overlevet i USA efter at være smuglet bort fra øen.

Temperament

Havaneseren har et meget lyst sind og meget mildt væsen. Den er utrolig venlig og kærlig anlagt. Den er en robust legesyg og nysgerrig hund og samtidig en morsom lille uldtot. Den bliver utrolig knyttet til sine nære venner og familie. Vil som sagt gerne være centrum i enhver leg. Den har en utrolig god kondition og kan sagtens klare store udfordringer.